About

Over Amy

Amy Bosma (1985) is presentatrice, redactrice en verslaggeefster.
Tot eind december 2017 presenteerde Amy het online live tv-programma ‘Seat Live Studio’ voor MQM Media.
schermafbeelding-2017-09-04-om-23-42-13
Amy presenteert op dit moment de live tv-uitzendingen van het educatieve kinderprogramma ‘Babbels’ voor Emma TV. Ook doet zij de redactie van het programma. De talkshow is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, tijdens de uitzending is een gast aanwezig.

emma-tv-presentatrice-amy-bosma

amy-bosma-presentatrice-emma-tv-babbels

Ook gaat zij op pad als verslaggeefster voor diverse gelegenheden, zij presenteert nieuwsitems over onderwerpen zoals lyfestyle showbizz, actualiteiten en cultuur. Voor het tijdschrift Zij aan Zij presenteert zij items over maatschappelijke thema’s. Amy presenteerde o.a. voor De Utrechtse Internet Courant op locatie de tv-items van het evenement ‘De Vrede van Utrecht’ en voor de Telegraaf Media Groep presenteerde zij een jaar lang dagelijks nieuwsitems op locatie. Iedere dag werd een actualiteit uitgewerkt en ging zij met een team op pad om dit idee uit te werken tot een video-item voor de website. Dit varieerde van interviews met politici, mensen op straat, de man uit de winkel om de hoek en bekende personen zoals Goldie Hawn, Wendy van Dijk en het team van TV programma Eigen Huis en Tuin. Zij deed de redactie, productie en presentatie van de items. Daarnaast treedt zij op als dagvoorzitter op evenementen of zakelijke bijeenkomsten.

Na haar acteursopleiding, ‘De Acteerstudio’ (2003) en de studie ‘Redactie en Mediaproductie voor televisie’(2009) te hebben voltooid, werkt Amy vanaf 2008 als presentatrice, verslaggeefster, televisiemaker en redactrice. Ook is zij weleens te zien geweest in tv-commercials. Naast deze werkzaamheden treedt zij incidenteel op als zangeres en geeft zij 2 uur per week groepslessen bodyshape en fat attack in de sportschool.

Showreel 2018 I presentatrice Amy

Hieronder kunt u een aantal korte presentatiefragmenten bekijken van items op locatie en live tv-uitzendingen.

Showreel 2017 I presentatrice Amy

Hieronder ziet u een aantal korte fragmenten van diverse programma’s.

Mijn passie is een verhaal overbrengen voor de camera waardoor de kijker geinspireerd wordt’, Amy.

Kennis maken?

Heeft u een presentatrice nodig voor een live tv-uitzending, of een verslaggeefster op locatie?
Graag bespreek ik vrijblijvend de mogelijkheden met een kop koffie! Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een email te sturen aan: info@defilmdraaitdoor.com of te bellen naar 06-14860143.