Presentatrice

Over Amy

Amy Bosma (Den Haag,1985) is redacteur, presentatrice en verslaggever van nieuwsitems, evenementen en tv-programma’s.

Op dit moment is zij redacteur en presentatrice van Emma TV. Zij presenteert de tv-uitzendingen van het educatieve kinderprogramma ‘Babbels’ dat op woensdagmiddag live wordt uitgezonden. En presenteert op vrijdag het nieuws, een onderdeel van de tv-uitzendingen van het tienerprogramma ‘Strak!’. Voor beide programma’s voert zij de redactie en doet de gastenplanning. Gasten zijn o.a. bekende Nederlanders als Holly Mae Brood, Jill, Janouk Kelderman, Patrick Martens en mensen met een bijzonder beroep zoals een brandweerman, piloot en kinderrechter.

emma-tv-presentatrice-amy-bosma

amy-bosma-presentatrice-emma-tv-babbels

Afgelopen zomer deed Amy de redactie en regie van het SBS programma ‘De Grote Tuinverbouwing’, voorheen ‘Robs Grote Tuinverbouwing’. Hiervoor deed zij onder andere de redactie van de items ‘Lodewijks Groene Geluk’ van presentator Lodewijk Hoekstra.

Voor het tijdschrift ‘Zij aan Zij’ presenteert zij in 2018 de online video’s van het Tijdschrift. Hier verschenen interviews betreft maatschappelijke thema’s online met onder meer Vera Bergkamp (D66), voormalig politie woordvoerster Ellie Lust en Burgemeester Jan van Zanen.

Ook gaat zij regelmatig op pad als verslaggever voor diverse gelegenheden. Zij presenteert nieuwsitems over onderwerpen zoals lyfestyle, showbizz, actualiteiten en cultuur. Amy presenteerde o.a. voor ‘De Utrechtse Internet Courant’ op locatie de tv-items van het evenement ‘De Vrede van Utrecht’ en voor de ‘Telegraaf Media Groep’ presenteerde zij een jaar lang dagelijks nieuwsitems op locatie. Iedere dag werd een actualiteit uitgewerkt en ging zij met een team op pad om dit idee uit te werken tot een video-item voor de website. Dit varieerde van interviews met politici, mensen op straat, de man uit de winkel om de hoek en bekende personen zoals Goldie Hawn, Wendy van Dijk en het team van TV programma Eigen Huis en Tuin. Zij deed de redactie, productie en presentatie van de items. Daarnaast treedt zij op als dagvoorzitter op evenementen of zakelijke bijeenkomsten.

Tot eind december 2017 presenteerde Amy het online live tv-programma ‘Seat Live Studio’ voor MQM Media. Een programma waarbij kijkers live tijdens de uitzending konden inschakelen met hun vragen.
schermafbeelding-2017-09-04-om-23-42-13

Na haar acteursopleiding, ‘De Acteerstudio’ (2003) en de studie ‘Redactie en Mediaproductie voor televisie’(2009) te hebben voltooid, werkt Amy vanaf 2008 als presentatrice, verslaggever, televisiemaker en redacteur. Ook is zij weleens te zien geweest in tv-commercials. Naast deze werkzaamheden treedt zij incidenteel op als zangeres en geeft zij een aantal uur per week groepslessen bodyshape en fat attack in de sportschool.

Showreel 2018 I presentatrice Amy

Hieronder kunt u een aantal korte presentatiefragmenten bekijken van items op locatie en live tv-uitzendingen.

Showreel 2017 I presentatrice Amy

Hieronder ziet u een aantal korte fragmenten van diverse programma’s.

Mijn passie is een verhaal overbrengen voor de camera waardoor de kijker geinspireerd wordt’, Amy.

Kennis maken?

Heeft u een presentatrice nodig voor een live tv-uitzending, nieuwslezer of redacteur/verslaggever op locatie?
Graag bespreek ik vrijblijvend de mogelijkheden met een kop koffie! Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een email te sturen aan: info@defilmdraaitdoor.com of te bellen naar 06-14860143.